Klassieke Homeopathie

De homeopathische geneeskunst werkt zacht, snel en duurzaam.

de basis van een homeopathisch middel komt van  
planten, dieren of mineralen

Homeopathie kan ingezet worden bij iedere klacht, op fysiek, mentaal
en emotioneel niveau.
Je kunt denken aan chronische klachten als hormonale klachten, maag- en darmklachten, slaapproblemen, chronische vermoeidheid, reuma, allergie, eczeem maar ook aan depressie, angsten, gedragsproblemen, na een trauma en aanhoudend verdriet. 
Bij zwangerschap kan homeopathie ingezet worden, zonder dat het je babytje schaadt en ook bij (dreigende) complicaties rondom de bevalling en voor je pasgeboren kindje.  
In acute situaties kan homeopathie ondersteuning betekenen bij een ongeval, na een operatie, bij een wespensteek, heimwee, examenvrees of hooikoorts.

Wat mag je van homeopahie verwachten? 
In de meeste gevallen kan homeopathie de ziekteprocessen herstellen, waardoor alle klachten uiteindelijk kunnen verdwijnen.
Homeopathie is echter geen wondermiddel; als een ziekteproces onherstelbaar is, dan kan een homeopathisch middel dat niet oplossen. In die situaties kunnen we wel  de pijn verminderen, de bijwerkingen van reguliere medicatie afzwakken, de voortgang van het ziekteproces vertragen en de levenskwaliteit verbeteren. 

Stoppen met roken

Aan mensen die willen stoppen met roken bied ik ondersteuning. Ik ben daarvoor aangesloten bij Prostop voor de éénmalige laserbehandelingen. Daarnaast geef ik gedragsmatige ondersteuning bij het stoppen met roken volgens Medipro protocol. Voor meer informatie over beide methoden, verwijs ik naar hun website.

Als natuurgeneeskundig therapeut ben ik aangesloten bij de BATC (Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument) en werk ik volgens de 5 natuurgerichtie principes:
Energie: deblokkeren van de energiebanen om herstel te bevorderen;
Prikkeloverdracht: stimuleren van de impulsen van de hersenen aan de rest van het lichaam en visa versa;
Drainage: de afvoer van de afvalstoffen stimuleren, waardoor kans op klachten en ziekte verminderen;
Voeding: gezonde voeding vermindert de kans op ziekte, stimuleert het herstel van het lichaam en zorgt voor een hoog welbevinden;
Psyche/levenskunst: bewustwording van belemmerdende factoren (waaronder roken) en deze belemmeringen minimaliseren of helemaal laten verdwijnen. 

Al deze factoren spelen een rol bij het stoppen met roken en stimuleren de totaliteit van de behandeling en het herstel.

GA NAAR medipro.NL

Voeding

Veel klachten zijn voeding gerelateerd. De welvaartsziekten, zoals bijvoorbeeld overgewicht, hart- en vaatziekten, diabetes kennen we al. En we lezen tegenwoordig allemaal over de relatie kleurstoffen en de (hyper)activiteit van kinderen.
Zo zijn er veel meer zaken die we wel weten, maar die we voor het gemak wegredeneren.
Soms zijn we al zo gewend aan klachten, dat we er mee hebben leren leven. Dat is jammer, want het kan ook anders. Bovendien is een klacht, een symptoom, wel een basis waar andere klachten en symptomen op bouwen: zo wordt de basis gevormd voor ziekte of een moeilijker herstel van een ziekte.

Herstel vraagt een verandering!
Vaak zijn mensen al een flink stuk geholpen door de voeding aan te passen, door bijvoorbeeld gluten of lactose of suikers en/of gisten weg te laten. Dat zijn ingrijpende zaken. Niet voor niets dat patiënten dat ervaren als: “ik mag heel veel niet meer”.
Ik probeer dat om te buigen naar: “jouw lichaam, je systeem geeft aan dat het niet goed reageert op die voedingsmiddelen. Je hebt daar klachten door gekregen. Een verandering in voeding en leefstijl is wat jouw lichaam vraagt”.

Bewustwording van je leef- en eetpatroon is een eerste stap op weg naar verandering. Een voedingsadvies ter ontlasting van jouw lichaam, kan het herstel versnellen. Begeleiding hierbij kan onderdeel uitmaken van de (homeopathische) behandeling.

T: 0475-85 49 09      M: 06-129 53 894